Yer6-Forum



Join the forum, it's quick and easy

Yer6-Forum

Yer6-Forum

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

        Yer6-ForumHoşgeldiniz :
En son ziyaretiniz : Perş. Ocak 01, 1970
Mesaj Sayınız : 0

Tarıyıcı

Tarıyıcı

LİSE 2-ÖLÇME DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI(180)

Salı Mart 09, 2010 9:10 pm tarafından byrack

1-Türkiye'de doğum ve ölüm oranlarının birbirine en çok yaklaştığı dönemler ve bunun nüfus artışına etkileri nelerdir?

Nüfus artışının temel sebeplerinden bir tanesi doğum ve ölüm oranlarıdır. Doğum ve ölüm oranlarındaki artış yada azalışlar direk olarak nüfus artışı üzerinde etkilidir.Türkiye nüfusu incelendiğinde bu oranların birbirine en çok …

[ Okuma komple ]
LİSE-2 Türkiyede Göçler

Salı Mart 09, 2010 9:09 pm tarafından byrack

NÜFUS HAREKETLERİ (GÖÇLER)

İnsanların, doğdukları yerden başka yerlere geçici ya da sürekli olmak üzere taşınmasına göç denir.

A. İÇ GÖÇLER

Ülke içerisinde, nüfusun yer değiştirmesine iç göç denir. İç göçlerle bir ülkenin toplam nüfusunda değişme olmaz. Sadece, bölgelerin ve illerin nüfusunda artma ya da azalma meydana gelir.

İç göçler, sürekli ve …

[ Okuma komple ]
LİSE-2 Türkiye Nüfusunun Özellikleri

Salı Mart 09, 2010 9:09 pm tarafından byrack

Nüfus, belirli bir yerde yaşayan insan sayısını ifade eder.

NÜFUS ARTIŞI

Doğum oranı ile ölüm oranı arasındaki fark nüfus artışını gösterir. Bir ülkede doğum oranı fazla, ölüm oranı az ise nüfus artışı meydana gelir. Ölüm oranı doğum oranından fazla olursa, nüfusta azalma meydana gelir. Genellikle az gelişmiş ülkelerde nüfus artış hızı fazla, …

[ Okuma komple ]
Lise 2-Ölçme Değerlendirme(158)

Salı Mart 09, 2010 9:08 pm tarafından byrack

1-İl ve İlçe merkezleri belirlenirken göz önüne alınan faktörler:

a)Coğrafi konumu

b)Nüfus miktarı

c)Ekonomik faaliyetler

d)Kamu hizmetlerinin gerekliliği



Bir yerleşmenin özelliğini bulunduğu ortamın ekonomik potansiyeli belirler. Ekonomik potansiyel ise; tarım alanlarının genişliliği, toprakların verimliliği, su kaynaklarının miktarı, sıcaklık ve yağış …

[ Okuma komple ]
LİSE-2 TÜRKİYE'DE YERLEŞMELER

Salı Mart 09, 2010 9:08 pm tarafından byrack

KIR YERLEŞMELERİ

Ekonomisi tarım, hayvancılık ve ormancılığa ya da bunlardan herhangi birisine dayanan köy, çiftlik, oba, mezraa, yayla gibi şehir dışındaki yerleşmelere kır yerleşmesi denir

Kır yerleşmeleri; Köy ve Köy altı yerleşmeleri olmak üzere iki gruba ayrılır.

1. Köyler:

Kırsal yerleşmenin son iki şekli bucak ve köylerdir. Bucak idarî bakımdan …

[ Okuma komple ]
LİSE-2 ETKİNLİK ÇALIŞMASI NÜFUS YOĞUNLUĞU(143)

Salı Mart 09, 2010 9:07 pm tarafından byrack

Nüfusun hangi illerde yoğunlaştığını belirtiniz:

Yurdumuzda nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu yerler, Marmara Bölgesi'ndedir. Bunun başlıca nedenleri; başta sanayi olmak üzere, bölgenin ulaşım, ticaret ve hizmet sektörleri ile tarım üretiminde büyük gelişme göstermesidir.

İSTANBUL,BURSA,KOCAELİ,

Ege Bölgesi'nde kıyı ovaları ve akarsular boyunca …

[ Okuma komple ]
Nüfus ve Yerleşmeyi Etkileyen Faktörler

Salı Mart 09, 2010 9:05 pm tarafından byrack

Yerleşme: İnsanların oturdukları, barındıkları ve yararlandıkları, sürekli ve sınırlı alana yerleşme denir.

Yerleşme Coğrafyası: İnsanın barındığı yerler ile bu yerlerin kuruldukları alanlar arasındaki ilişkileri inceler.

Yerleşme Coğrafyasının Konuları: Yerleşmelerin; Yoğunlukları, yapı özellikleri, işlev ve kökenleri ile yerleşmenin konumlarını kapsar.


[ Okuma komple ]
lise -2 Ölçme ve Değerlendirme(136)

Salı Mart 09, 2010 9:05 pm tarafından byrack

Kısa Cevaplı Sorular

Türkiye’de toprak dağılışını etkileyen faktörler:

İklim şartları, Bitki örtüsü, Yeryüzü şekilleri, Akarsular, İnsan etkisi

Alüviyal toprakların tarım açısından önemi:

Alüviyal topraklar çeşitli bölgelerden toplanmış mineral madde bakımından zengin taşınmış topraklardır. Bu nedenle tarım ürünleri için …

[ Okuma komple ]
Sulardan Yararlanma AKARSULARDAN YARARLANMA

Salı Mart 09, 2010 9:04 pm tarafından byrack

Sulardan Yararlanma

AKARSULARDAN YARARLANMA





Sulama Enerji Rafting Balıkılık



Hidroelektrik üretimi (Fırat, Dicle, Kızılırmak v.s) :

Yurdumuzdaki akarsuların belirli yerlerine barajlar kurularak bu barajlardan elektrik üretimi yapılmaktadır. Böylece yurt ekonomisine önemli katkıda bulunmaktadır.




[ Okuma komple ]

    Rock’çı adamlar küvete süt sahneye ışık derdinde değil

    'Ŧя. ѕєямєѕт
    'Ŧя. ѕєямєѕт
    S-Admin
    S-Admin


    Mesaj Sayısı : 218
    Kayıt tarihi : 06/03/10
    Yaş : 29
    Nerden : kayıPLaRdan .D

    Rock’çı adamlar küvete süt sahneye ışık derdinde değil Empty Rock’çı adamlar küvete süt sahneye ışık derdinde değil

    Mesaj tarafından 'Ŧя. ѕєямєѕт Perş. Mart 11, 2010 7:28 pm

    Okan Bayülgen’in temposu giderek hızlanıyor. Haftanın üç günü Kanal D’de canlı yayına çıkan Bayülgen, iki yeni proje için daha kolları sıvadı. Bir yandan Türk rock tarihi konulu altı ciltlik bir resimli rock ansiklopedisi hazırlayan Bayülgen, diğer yandan bu kitabın sergisi üzerinde çalışıyor. Ünlü şovmen, bu ilginç projenin neden ve nasıllarını ilk kez Kelebek’le paylaştı.


    Yeni bir kitap, yeni bir sergi söz konusu... Yaklaşık üç aydır 1960’lardan günümüze kadar olan tüm rock gruplarını, solistlerini fotoğraflıyorsunuz. Bu çalışmanızdan biraz detay verir misiniz?

    - Aslında resimli bir rock ansiklopedisi hazırlıyordum. Bir gün Gayrettepe’deki Point Otel’in başındaki Beral Madra beni aradı ve otelde benim işlerimden bir sergi açmak istediklerini söyledi. Yani benden “Pudra” gibi bir çalışma yapmamı talep ettiler. O dönemde rock projemden hiç haberleri yoktu. Onlara bir rock kitabı hazırladığımı, isterlerse bu kitabın sergisini yapabileceğimi söyledim, kabul ettiler.

    Sonra nasıl gelişti çalışma?

    - Bu sergi için 20 kişiyi çekmek üzere işe başladık ama şu an 110 kişiyiz, daha da bitmiş değil. 110 kişi derken, grupları da 1 kişi sayıyoruz. Bazen o grup elemanlarını tek tek de çekiyoruz. Dolayısıyla şu ana kadar 300-400 kişi çektik. Fakat Türkiye’de rock müziğe bulaşmış herkesi çekmiyoruz. Biraz subjektif bir bakışla, rock barın garsonundan menajere, prodüktöründen ses mühendisine, kaybolup gitmiş rock gitaristinden dün ilk bar konserini vermiş adamlara kadar bir seçme yaptık. Bir sürü surat çektim. Tamamen rock’la da sınırlamadım; elektronik müziğe, pop müziğe kaçmış tipleri ya da geçmişinde rock albümü yapmış, sonra popla kariyerine devam etmiş isimlerle de çalıştım.

    BUNLAR SÜRÜDEN AYRILMIŞ İNSANLAR

    Tam bir rock hikayesi...

    - Evet. ışin içinde 3 Hürel de var, dün çıkmış grup da... Kitabı Aziz Kedi ile birlikte hazırlıyorum. Çünkü bu rock antolojisinde, çektiğimiz isimlerin hikayeleri de olacak, müzikseverler için bu kişiler hakkında çok detaylı bilgiler yer alacak. Hepsinin tarihleri, ne yaptıkları, neler yaşadıkları falan her şey var. Onlarla röportaj işini de Aziz yapıyor. Çalıştıkları yerlere de gidip fotoğraflayacağız, evlerini, yıllardır hangi gitarı kullandıklarını, kulislerini, mutfaklarını, sabah uyandıkları zaman nasıllar, onları da göstereceğiz. Ama bunu 20 kişiyle yapacağız.

    Peki amaç ne?

    - Buradaki amaç sadece rock’n roll yaşamı fotoğraflamak... Çektiğim adamların, kadınların hepsi de böyle yaşıyor. Bu insanların bizden farklı yaşamları, acaba yüzlerinde nasıl izler bırakmıştır diye bakıyoruz. Bu nedenle onları çoğunlukla beyaz bir fonun önünde, helikopter pistinde ya da bulutlu bir gökyüzü fonunda çekiyoruz. Bunu da fotoğrafların aynı elden çıktığı, aynı yerde çekildiği belli olsun diye yapıyoruz. Bunlar bir şekilde sürüden ayrılmış insanlar... Rock’n Roll dediğimiz şey de bu zaten.

    Farklı oldukları için onları fotoğraflamak istediniz yani...

    - Evet. Farklı hayatları, farklı suratları var. Bize fotoğraf çektirmek için gelen genç-yaşlı bütün adamların davranışları, samimiyetleri birbirine benziyor. Hiçbirinde zengin, büyük, şöhretli, star havası yok. Hepsinin canı sıkılıyor, hepsi bir an önce çekimin bitmesini istiyor, hepsi içki istiyor, hepsi deli gibi sigara içiyor, hepsinin buradan yetişecekleri provaları, müzikleri var. Ve hepsinin ortak özellikleri hiçbirinin emekli olmamış olması...

    POPÇULAR EVDE KOMPLEKSTEN ÖLÜR

    Peki bu kitap toplamda kaç cilt olacak?

    - Her biri 100 sayfadan oluşan 6 ciltlik bir ansiklopedi olacak. Eskiden nasıl ansiklopediler dağıtılıyorsa, bunu da aynı şekilde dağıtacağım. “Pudra” çok pahalı olduğu için geniş kitlelere ulaşamamıştı. Bu da beni çok üzmüştü. Bunda aynı şeyi yaşamamak için bir projem var, onu da sonra anlatırım.

    Peki bu projeyi ileride popüler müzik için de yapabilir misiniz?

    - Böyle bir şey yapmak istemiyorum. Ama müzikle ilgili bir proje daha var gündemde... Müziğe nefes veren, ses veren herkesi içine alabileceğimiz bir proje. Yani yaylı tambur üstadından klarnetçiye, bir müzik hocasından vokaliste kadar pek çok kişi ile çalışacağız.

    Neden önce rock’çıları seçtiniz?

    - Rock şu an Türkiye’de poptan daha fazla satıyor. Ve rock’çılar, popçulardan daha fazla konser veriyor. Rock müzisyenleri şu kadar metrekare sahne isterim, ışık isterim, böyle kulis isterim, küvete süt isterim gibi şeylerle uğraşmadıkları, bir biraya tamah ettikleri için hiç boş kalmıyorlar, çok fazla konser veriyorlar. Popçular evde kompleksten ve açlıktan ölürken, rock’çılar her gün sahne alıp, en azından sanatlarını sürdürme ve bununla mutlu olma imkanlarına sahipler.

    MEMLEKETİNİ SEVEN ADAMLAR HEP ROCK’ÇILARDAN ÇIKMIŞ

    Aslında Türk rock müziğinin Cem Karaca, Barış Manço, Erkin Koray gibi ustalardan gelen delikanlı bir geleneği var. Bu delikanlılık müzisyen olarak başkalarında pek göremediğimiz bir durum. Ben kirli pasaklı, uzun saçlı heriflerden söz etmiyorum. Rock’n roll yaşayan bir sürü güzel kızdan, bir sürü yakışıklı heriften bahsediyorum. Çok zengin ya da çok fakir fark etmiyor ama müthiş tatlı para harcayan adamlardan söz ediyorum. Ve bunların hepsi benim arkadaşlık etmek isteyeceğim, evrensel müzikten ve kültürden haberi olan, memleketini seven adamlar. Zaten memleketini seven adamlar hep rock’çılardan çıkmış. Türk müziğine yaptıkları katkı, basit bir katkı değil. Çünkü başkaları aranjman söylerken, yabancı parçaların üzerine Türkçe sözler yazarken (onları da küçümsüyor değilim, orada da çok büyük üstadlar çıkmış), rock’çılar Anadolu’yu getirmişler. Anadolu’dan söz etmişler, beslenmişler. Türkçe müzik yapmak, Türk ezgileri kullanmak, aynı zamanda hem lokal hem de evrensel olabilmek gibi dertleri varmış. Ben de bu delikanlı adamların, delikanlı fotoğraflarını çekiyorum. Bu röportajı sevgili ustam Ferhan şensoy’un şu sözüyle bitiriyorum: “Delikanlılık da o kadar dijitalleşmedi ya!”
    Rock’çı adamlar küvete süt sahneye ışık derdinde değil 10088918

      Forum Saati Paz Mayıs 19, 2024 8:08 am